Daim Cupcakes
12 portioner
Normalstora formar, 12 st/plåt
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 kryddmått salt
150-200g Daim
Normalstora formar, 12 st/plåt
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 kryddmått salt
150-200g Daim
Frosting:
200 g Philadelphiaost
5 dl florsocker
Krossad Daim efter smak
Dekoration:
Krossad Daim efter smak
200 g Philadelphiaost
5 dl florsocker
Krossad Daim efter smak
Dekoration:
Krossad Daim efter smak
Använd helst en muffinsform och sätt muffinsformar i. Detta för att cupcakesen ska bli höga och fina och inte flyta ut.
Innan du sätter in dem i ugnen bryt ner Daim-choklad i varje form.
Grädda i 175°C i ca 20 min tills de ser lätt gyllenbruna ut i färgen. Låt svalna under bakduk eller frys in snabbt före glasering.
Bred på frostingen, gör de lätt toppiga. Frostingen ska vara som mjukt smör i konsistensen. Absolut inte rinnigt!! Sätt i mer florsocker om det behövs. Här måste du själv känna av så att det blir lagom.
Dela Daim-choklad och strö över den hackade chokladen på frostingen.
Som jag nämnde innan så hann jag inte göra vid frostingen som jag ville, så Daniel fick göra jobbet. Han tog bara hälften av vad det stod i receptet, och det blev faktiskt bra, så tänk på det när ni ska ta på frosting, det är lite av en smaksak hur mycket ni tar.
Originalreceptet är Marianne-cupcakes, men eftersom jag gillar Daim bättre bytte jag ut Mariannegodiset. Här hittar ni originalet.
Kommentarer
Postat av: Tesso
Mmmmm de var jättegoda, men nästa gång vill jag ha dem direkt från ugnen!
Postat av: lollo
Haha ja dem var en aningen torra(,
Trackback